Afbeelding van Draaiboek Datalekken Verwerker

Draaiboek Datalekken Verwerker

Waarom een draaiboek datalekken voor verwerker?

Dit draaiboek of protocol datalekken is bedoeld voor verwerkers. Een datalek kan iedere organisatie overkomen. Is uw organisatie verwerker en overkomt u een datalek van persoonsgegevens die u namens een andere organisatie verwerkt, dan bent u verplicht dit te melden aan de verantwoordelijke.

Met dit draaiboek datalekken krijgt uw organisatie ondersteuning bij het voldoen aan de meldplicht voor datalekken op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

€ 30,00 excl. BTW

Start het bestel proces

Bestel uw product

Wat staat er in het draaiboek datalekken voor verwerker?

In het draaiboek datalekken voor verwerker staat een stappenplan voor het opzetten van een datalekkenplan binnen uw organisatie. Ook wordt omschreven welke acties het datalekkenteam moet nemen bij een datalek.

Ook bevat het draaiboek:
- een informatieblad om de medewerkers binnen uw organisatie te informeren over wat datalekken zijn en wat ze moeten doen als zich er eentje voordoet
- een begrippenlijst

Waar geldt dit draaiboek voor?

Het draaiboek geldt voor de “gewone” meldplicht datalekken voor bedrijven in Nederland die zich per 25 mei 2018 aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming moeten houden.

Dit draaiboek heeft alleen betrekking op de persoonsgegevens die u als verwerker verwerkt namens een verantwoordelijke. Het draaiboek datalekken is gemaakt voor de personen binnen uw organisatie die datalekken in behandeling nemen.

Waar geldt dit draaiboek niet voor?

Het draaiboek geldt niet voor persoonsgegevens waarvoor u als verwerker zelf verantwoordelijke voor bent. U bent zelf verantwoordelijke voor bijvoorbeeld de gegevens van uw eigen medewekers, de contactpersonen van uw klanten en leveranciers en de websitebezoekers van uw eigen website. 

Het draaiboek geldt niet voor verantwoordelijken. De verantwoordelijke dient te besluiten of een datalek gemeld moet worden aan de toezichthoudende autoriteit en aan de betrokken personen. Het Draaiboek Datalekken Verantwoordelijke kan de verantwoordelijke hierbij ondersteunen.

Het draaiboek geldt niet voor de meldplicht onder de Telecommunicatiewet (telecomproviders, ISP's), voor financiële instellingen of op grond van de (aankomende) meldplicht cybersecurity voor aanbieders van producten of diensten waarvan de beschikbaarheid of betrouwbaarheid van vitaal belang is voor de Nederlandse samenleving.

Op welke wet is dit draaiboek gebaseerd?

Het draaiboek is gebaseerd op de nieuwe Europese privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming of GDPR. Deze is per 25 mei 2018 officieel van kracht.

Meer weten over de melplicht datalekken?

Op onze informatiepagina's datalekken vindt u meer informatie over de meldplicht datalekken.

1. Druk op BESTEL
2. Registreer en/of log in
3. Klik op de winkelwagen (topmenu)
4. Reken af met iDEAL
    (Liever per factuur betalen? Email ons: info@smithanddoe.com)

5. Download het document

INLEIDING

INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK

EEN DATALEKKENPLAN OPZETTEN

DRAAIBOEK DATALEKKEN
1. Waarom dit draaiboek?
2. Wat is een datalek?
3. Wat zijn persoonsgegevens?
4. Welke stappen moet je nemen bij een datalek?

INFORMATIEBLAD VOOR MEDEWERKERS

BEGRIPPENLIJST

Voorbeeldproduct

Klik hieronder voor een voorbeeld van het product

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan contact met ons op!

Developed by Structura. Powered by nopCommerce. Copyright 2024 Smith&Doe. Alle rechten voorbehouden.